Pismo novoizabrane predsjednice

Pismo
Pismo novoizabrane predsjednice

 

Poštovani,


sa zadovoljstvom Vam se obraćam kao novoizabrana predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola. Na posljednjoj skupštini stekla sam povjerenje većine članova Udruge i ovom prigodom im zahvaljujem na tome.

Članica sam Udruge od početka svog ravnateljskog staža i predsjednica sam HUROŠ-a Sisačko-moslavačke županije. Tijekom tri ravnateljska mandata u Osnovnoj školi Novska bila sam članica mnogih odbora i tijela te dobila sveobuhvatni uvid u probleme i nužne promjene u odgoju i obrazovanju. Moja težnja je da Udruga bude pokretač tih promjena. Svjesna sam odgovornosti i izazova koje ova funkcija donosi. Smatram da svojim znanjem, profesionalnim radom, iskustvom, upornošću i osobnošću mogu pridonijeti radu i napretku Udruge.

Tijekom dugogodišnjeg rada Udruge postignuti su mnogi ciljevi. Ovim putem zahvaljujem dosadašnjim predsjednicima na njihovom doprinosu i požrtvovnosti u radu. Njihova iskustva bit će mi vodilja za poticanje suradničkih odnosa, ravnopravne i uvažavajuće komunikacije među svim članovima.

Cilj mi je osnažiti položaj i ugled ravnatelja u društvu. Svoje djelovanje u Udruzi usmjerit ću na profesionalni razvoj, zaštitu prava, savjetovanje i pružanje pomoći ravnateljima. Nastojat ću pozitivno djelovati na svakoga člana te inovativnim rješenjima pristupiti svakom problemu i svim izazovima. Budimo odgovorni, kreativni i dostojanstveni rukovoditelji svojih školskih ustanova.

Očekujem da će se pod mojim vodstvom Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola podupirati i promicati prijedlozi i ideje koje vode prema unaprjeđenju odgoja i obrazovanja. Nadam se da će se otvorena i sveobuhvatna suradnja svih dionika u sustavu odgoja i obrazovanja nastaviti i unaprijediti.

Zadovoljan ravnatelj nositelj je budućnosti hrvatskog školstva!

 

S poštovanjem, Antonija Mirosavljević, prof.
predsjednica HUROŠ-a