Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obr

Zakon o odgoju i obrazovanju- prijedlog izmjena
Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obr

 

Poštovani članovi HUROŠ-a,

 Na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja i HUROŠ-a, od 17. studenog 2016. g. objavljena je sljedeća obavijest:

 „Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom,“

otvoreno je do subote, 3. 12. 2016.  g.

 Molim vas da se uključite u savjetovanje te svoje primjedbe i prijedloge na propisanom obrascu pošaljete direktno u Ministarstvo  ili predsjedniku svoga ogranka, najkasnije do srijede, 30. 11. 2016. g.

Predsjednici ogranaka trebaju objediniti sve pristigle primjedbe i prijedloge i poslati u tajništvo HUROŠ-a, najkasnije do četvrtka, 1. 12. 2106. g.  do 12,00 sati na:     tajnistvo@huros.hr

 

Sve vaše pristigle primjedbe i prijedloge objedinit ćemo i poslati u Ministarstvo do petka, 2. 12. 2016. g.

 

Srdačan pozdrav,

 

 Predsjednik HUROŠ-a:

Nikica Mihaljević, prof.

__________________________________________________________________________________________________

 

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom

17. studenoga 2016.

<< Prethodna Slijedeća >>

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvara javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom.

Nacrt prijedloga Zakona dostupan je na poveznici.

Cilj savjetovanja je prikupiti primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom.

Opis savjetovanja: Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva zainteresiranu javnost da se odazove savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s konačnim prijedlogom. Ovim zakonom mijenja se odredba članka 99. stavka 11. koja se odnosi na donošenje pravilnika kojim će se propisati kriteriji prema kojima će učenici s teškoćama ostvarivati pravo na potporu pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika te odredba članka 41. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 152/2014.) koja se odnosi na stjecanje licencije za ravnatelje školskih ustanova iz članka 126.a Zakona.

Savjetovanje je otvoreno do 3. prosinca 2016.