DOGAĐAJI U 2018. OGRANAK GRADA ZAGREBA

OGRANAK GRADA ZAGREBA
DOGAĐAJI U 2018. OGRANAK GRADA ZAGREBA

 

 

 

OGRANAK GRADA ZAGREBA

 

 

 

Pregled aktivnosti u 2018. godini

 

 

U četvrtak, 1. ožujka 2018. godine u prostorijama Školske knjige održana je IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKE UDRUGE RAVNATELJA OSNOVNIH ŠKOLA za ogranak Grada Zagreba.

 

Novim predsjednikom ogranka Grada Zagreba HRVATSKE UDRUGE RAVNATELJA OSNOVNIH ŠKOLA postao je gospodin Josip Petrović iz Osnovne škole Trnsko.

 

Predsjednik je sredinom ožujka dva puta bio na službenom sastanku u Gradskom uredu kod pročelnika g. Ivice Lovrića.

 

Prvi puta je išao u pratnji g. Nikice Mihaljevića, predsjednika HUROŠ-a i Bore Šarušića, bivšeg predsjednika Ogranka, a drugi put samostalno.

 

Razgovaralo se o aktivnostima Udruge i zajedničkim interesima Udruge i Osnivača.

 

Održane su 3 sjednice Predsjedništva:

  • 13. travnja 2018. godine u OŠ Trnsko je održana 1. sjednica novog Predsjedništva.

     

  • 7. lipnja 2018. godine u OŠ M. Gupca je održana 2. sjednica Predsjedništva.

     

  • 13. 9. 2108. u OŠ A.G. Matoš je održana 3. sjednica Predsjedništva.

 

 

U srijedu 21. lipnja 2018. godine organiziran je stručni skup u OŠ Trnsko.

Predsjednik je u sklopu skupa organizirao i košarkaški memorijalni turnir „Tomislav Ćurić“ u spomen na prerano preminulog kolegu ravnatelja iz OŠ Špansko Oranice.

Prvi pobjednik i osvajač HUROŠ-evog prijenosnog pehara je bila OŠ Špansko Oranice.

Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Gračani, a treće OŠ Sesvete.

 

U srpnju su predsjednik i tajnik bili na sastanku u Gradskom uredu. Razgovaralo se o pripremi Školske Sheme, o zajedničkom stručnom skupu i o studijskom putovanju za ravnatelje.

 

U utorak 6. studenoga 2018. godine na Sljemenu je organiziran poludnevni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Grada Zagreba. Okupilo se preko 100 ravnatelja. Stručni skup je predvodio predsjednik Ogranka g. Josip Petrović, a nazočili su mu predstavnici Gradskog ureda.  Sastanku su nazočili i pročelnik g. Ivica Lovrić i predsjednik HUROŠ-a g. Nikica Mihaljević.

 

 

Skup na Sljemenu je bio prigoda za svečani ispraćaj u mirovinu naših umirovljenika, kao i službeno predstavljanje novih kolegica i kolega ravnatelja. Predstavništvo Ogranka se službeno zahvalilo i kolegi Bori Šarušiću na dugogodišnjem uspješnom vođenju Ogranka.

 

Na Sljemenu se prvi puta okupio zbor ravnatelja kojem su podršku dali i predsjednik Ogranka i predsjednik HUROŠ-a.

 

U srijedu 19. prosinca je na Kaptolu održan susret ravnatelja Grada Zagreba sa kardinalom Josipom Bozanićem. Susretu su nazočili gradonačelnik g. Milan Bandić, pročelnik g. Ivica Lovrić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje gđa. Jadranka Žarković-Pečenković, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec i predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola g. Nikica Mihaljević.

Predsjednik Ogranka g. Josip Petrović je službeno u ime ravnatelja osnovnih škola pozdravio kardinala i navedeni skup, te kardinalu u ime Udruge predao prigodni dar.

 

Zagreb, prosinac 2018.