Čestitka novom ministru

Čestitka
Čestitka novom ministru

 

HRVATSKA UDRUGA RAVNATELJA                                                                                            OSNOVNIH ŠKOLA        

10040 Zagreb, Sv. Leopolda Mandića 55

     TEL: 01/ 285 16 15;  285 23 51

            FAX: 01/ 295 06 06                                                          

E-MAIL: nikica.mihaljevic@skole.hr

                nikica.mihaljević@huros.hr

                     

 

 

ČESTITKA   GOSPODINU   PAVI  BARIŠIĆU

NOVOM MINISTRU ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA

 

 

Poštovani gospodine Ministre,

 

u ime Predsjedništva Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i svoje osobno ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke na izboru za Ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Iskreno čestitam što ste spremno prihvatili voditi ovaj prevažan ali složen i bremenit resor. Nama ravnateljima, članovima Hrvatske udruge ravanatelja osnovnih škola, izuzetno je drago da je za Ministra znanosti, obrazovanja i sporta izabrana osoba iz sustava, koja ga poznaje po vertikali od predškolskog, osnovnoškolskog, srednjoškolskog obrazovanja do znanosti. Zato se nadamo da ćete kod donošenja važnih odluka koristiti znanje i iskustvo iz dugogodišnje prakse nas ravnatelja, učitelja i stučnih suradnika.

Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola najbrojnija je strukovna udruga u sustavu odgoja i obrazovanja. U Udrugu je uključeno oko 800 ravnateljica i ravnatelja osnovnih škola Republike Hrvatske. Udruga je osnovana 1995. godine u Zagrebu. Prošle godine svečano smo obilježili 20. obljetnicu postojanja i rada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović. Predstavnici Udruge aktivno sudjeluju u svim promjenama i aktivnostima koje imaju za cilj unaprijeđenje hrvatskog školstva. Veliki doprinos dali smo kod izrade Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, posebno u području “Upravljanja i rukovođenja u odgojno obrazovnim ustanovama”, i pripremi modela licenciranja ravnatelja kao preduvjeta profesionalizacije ravnateljskog poziva. Posebnu pozornost posvećujemo stručnom usavršavanju ravnatelja organizirajući stručne skupove u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Želja nam je da Uduga i dalje bude istinski partner Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te da se suradnja nastavi i unaprijedi. U tom pogledu stojimo Vam na raspolaganju i nadam se skorom službenom sastanku kako bi se upoznali i dogovorili oko budućih zajedničkih aktivnosti. S vjerom i nadom u bolju i uspješniju suradnju u Hrvatskoj udruzi ravnatelja osnovnih škola imat će te istinskog i kvalitetnog partnera.

Još jednom iskrene čestitke a Vama i Vašem timu želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u radu na važnoj i odgovornoj dužnosti Ministra znanosti, obrazovanja sporta.                                     

 

 PREDSJEDNIK HUROŠ-a:

                                                                                                    Nikica Mihaljević, prof.